PrettyJean

PrettyJean
Your ONLINE TRAINER, TUTOR, PROFESSOR, WRITER, PROOFREADER, PUBLIC SPEAKER, IELTS TRAINER, ENTREPRENEUR, CONSULTANT

Saturday, May 19, 2012

I HAVE BEEN FAILING THE LIFE TESTS.....


I was the valedictorian in our batch in high school.
I was a scholar from high school to my Master's Degree.
I always received the highest grade in all my exams.
Because I always had perfect scores, my teachers and professors decided NOT to give me the final exams, instead, I always became the proctor during the final exams in high school and in college.

When I graduated from my Bachelor's Degree, I supposed to be the second summa cum laude of the New Era University for I garnered the highest average a college student could ever have. 

BUT the New Era University DIDN'T GIVE ME THAT HIGHEST HONOR BECAUSE THE UNIVERSITY PRESIDENT THAT TIME SAID THAT THEY COULDN'T CHANGE THE SCHOOL POLICIES JUST TO GIVE ME THE HIGHEST HONOR WHICH I DESERVED BECAUSE I WAS A TRANSFEREE FROM THE PHILIPPINE NORMAL UNIVERSITY. So they just gave me the GLORIA MACAPAGAL ARROYO EXCELLENCE AWARD IN 1994, the year when I graduated from college.


I also passed the FIRST LICENSURE EXAMINATION FOR TEACHERS in 1996 without any reviews and without any rests. I was teaching at the New Era University, College of Business Education and Administration that time from 7 in the morning till 7 in the evening. I was a university adviser of the NEU-National Drug Education Program, and I was also a member of the Section 7 team of the Acreditation Program. In addition, I was very active in my church duty that time. As a member of the choir, I needed to attend to all my church duties every time I needed to perform. I didn't have time to review for the Teachers' Board Exam. But I passed it with flying colors. In fact, my license was forwarded to the New Era Public High School. But they returned it to me because I was already with the NEU-CBEA that time.

To make the story shorter, I promised my self to do good also when my GOD would give me ''life tests''. Because I did good in all my exams, I must also pass the life tests and trials that my GOD would be giving me on my way to my soul's salvation.


JUST A WHILE AGO, I FELT THAT I WAS GOING BACK TO MY OLD CHARACTER. WHEN I WAS A CHILD, I USED TO TELL MY MOM THAT IF SOMEONE THREW A STONE ON ME, I SHOULD THROW A BOULDER ON HER....BUT LAST YEAR, I PROMISED MYSELF NOT TO DO THAT ANYMORE BECAUSE I SAW HOW LIFE HAS BEEN  TOOOOOOOOOOOOOOO SHORT ON EARTH AND I SAW HOW I AM BLESSED AND LOVED BY THE GOD ALMIGHTY. SO AS A ''PAY BACK'', THOUGH I KNOW I CAN'T PAY ANYTHING BACK TO OUR GOD BECAUSE EVEN MY LIFE COMES FROM HIM, I PROMISED OUR GOD THAT I WOULD TRY TO BE MORE DOWN-TO-EARTH....BUT AS I PROMISED TO DO THIS, THE MORE PEOPLE WANNA PULL ME DOWN AND THE MORE THEY STEP ON ME, HURT ME, AND RUIN MY LIFE....NOW, WHAT WOULD I DO?....

YESTERDAY, A TEACHER IN SOMEWHERE, I DON'T KNOW IF SHE'S REALLY A TEACHER, SHOUTED AT US BECAUSE OF OUR VAN AND OUR MOTORCYCLE WHICH WERE RIGHTFULLY PARKED IN THE PARKING AREA OF THIS BUILDING. THERE WAS NO PROBLEM FROM OUR SIDE...BUT THIS TEACHER CALLED THE OWNER OF THE BUILDING AND SHOUTED ALL AROUND TO TELL THE WHOLE WORLD ABOUT OUR VAN AND OUR MOTORCYCLE WHICH WERE PARKED RIGHTFULLY IN THE PARKING AREA OF THIS BUILDING..... SATAN  IS REALLY STRONG AND INFLUENTIAL. NOW, OUR VAN AND MOTORCYCLE ARE STILL PARKED IN THE SAME AREA WHERE THEY WERE PARKED BEFORE THE INCIDENT HAPPENED.



I don't wanna look down on people. I ALSO WANNA PASS THE TESTS OF LIFE. I NEED TO GET A GRADE THAT'S MUCH HIGHER THAN THE GRADES THAT I GOT FROM MY SCHOLASTIC STANDING AND PERFORMANCES.


MAY GOD HELP ME TO PASS HIS TESTS SO I CAN WORTHY OF HIS ETERNAL PROMISES.



No comments:

Post a Comment